o
n
e
nam min hui & lee san yong
GEÇMİŞE DÖNÜK RP.
- Tam karşısında duran açık pencereden sızıp içeriye giren rüzgar tatlı tatlı yüzüne çarparken yanındaki varoşların üstünden gelen sigara kokularını neredeyse bastıracak kadar güçlü olan bahar kokusunu içine çekti.Nisan bir.Koca bir kış bitmiş gibiydi.Arada ben hala varım dercesine seslense de bahar geliyordu işte.Yerini teslim etmek zorundaydı kış.Başka çaresi yoktu,sadece son gücünü bu güçlü rüzgarları gönderebilmek için harcıyordu.Yong hafifçe gülümseyip Erick'e döndü.En yoğun koku ondan geliyordu.Bir de leş gibi ter kokusuna karışınca daha da çekilmez oluyordu sigara kokusu.Yong'un yüzü eski haline döndü.''Lanet olsun bir kez olsun duş almayı dene Erick,he ne dersin?!'' Yüzündeki ifadeden ne kadar sinirli olduğu anlaşılıyordu,ama onun aksine Erick hiç bozuntuya vermeden yüzünü yan tarafa döndü.Tekrar yüzünü Yong'a döndüğünde bu sefer daha neşeliymiş gibi görünüyordu.''Hey Hui'ye bak.Seninki yine burada.'' Yong sinsice sırıtışını izledi.Kafasını biraz olsun boşalmış olan koridora döndü.Hayret nisan bir şakası değil diye düşündü ve gülümsedi.
Kısaca ben gidiyorum dedikten sonra hemen arkadaşlarının yanından ayrıldı.Hui burada diye içten içe sevinmişti bile.Onunla küçük bir kızmış gibi oynamayı seviyordu.Hem o Erick ve diğerlerine oranla daha güzel kokuyordu.Bahar gibi temiz ve çekici.Yong hızlı adımlarla Hui'ye yaklaşıyordu.Kısa eteğinin altında kalan sıska bacaklarını süzdü.Dizlerine kadar çekmiş olduğu kar beyaz çorabına baktı.Onun ne kadar temiz olduğunu bilirdi.Her zamanki halini takınmıştı yine.Sabit bir tempoyla yürümesine devam ediyor arada ona verilen selamları karşılıyordu.Yong ona bulaşmadan önce bugün nasıl olduğunu anlamaya çalışıyordu.Yine aksi miydi yoksa biraz daha tatlı mıydı?Sadece biraz izlemesi yeterliydi.
Kokusunu iyice hissedebilecek kadar onun yaklaştığında yine aynı tatlı sarhoşluğu hissetmişti.Ona bir düşman gibi davransa bile bu kızda onu kendisine çeken şeyler vardı.Mesela kokusu gibi.Yong kolunu kızın omzuna atıp başını biraz eğdi.Bu şeytanla oyun oynamanın vakti gelmişti.Yavaşça kulağına fısıldadı;''Aaa,Hui.Yırtmacını mı uzattın,yoksa eteğin falan mı yırtıldı?Erkekler seni alıcı bir gözle inceliyor.''Ses seviyesini daha da azalttı.''Tıpkı benim gibi.''